Tietoja Ixquickistä

Ixquick-hakukone (www.ixquick.com) on maailman yksityisin hakukone. Se keskittyy toimittamaan erinomaisia hakutuloksia parhaimmalla mahdollisella yksityisyyden tasolla. Ixquick tunnetaan Yhdysvalloissa nimellä StartPage(www.startpage.com)..

Ixquickin historia

Search
Engine Watch

David Bodnick kehitti ja julkaisi Ixquickin New Yorkissa vuonna 1998. Sen osti vuonna 2000 yksityisomistuksessa oleva hollantilainen Surfboard Holding B.V, jonka ainoat toiminnot ovat Ixquick ja StartPage. Vuonna 1998 alkunsa saanut Ixquick on kasvanut vakaasti, pääasiassa käyttäjien suosittelujen tuloksena. Kasvuumme ovat vaikuttaneet useat palkinnot, mukaan lukien

  • Ensimmäinen European Privacy Seal -palkinto Europrise-sertifiointiviranomaiselta
  • Paras metahaku -palkinto Search Engine Watchilta vuosina 2000, 2002 ja 2004

Ixquickin ja StartPagen suosio on kasvanut tasaisesti siitä lähtien, kun niistä tuli maailman ensimmäinen yksityisyydelle omistautunut hakukone vuonna 2006. Syyskuuhun 2013 mennessä Ixquickissä ja StartPagessa oli tehty yli 3,2 miljardia hakua. Palvelussamme tehdään nykyisin keskimäärin 4,5 miljoonaa hakua päivittäin. Liikenteemme määrää voi seurata tässä.

Yksityisyys

Ixquickillä on alan johtava tietosuojakäytäntö:
  • Käyttäjien IP-osoitteita ei kirjata.
  • Tunnistavia evästeitä ei käytetä.
  • Henkilökohtaisia tietoja ei kerätä.
  • Henkilökohtaisia tietoja ei jaeta kolmansille osapuolille.
  • Turvallisten ja salattujen yhteyksien (HTTPS/SSL) tarjoaminen
  • Ja ilmainen välipalvelin, joka mahdollistaa verkkosivustojen nimettömän selailun.

Privacy

Lisätietoja: Tietosuoja-sivu tai IxquickinTietosuojakäytäntö.Tietosuojan taustaa

Internetissä on valtava määrä tietoa, joka antaa meille ennennäkemättömän pääsyn ostoksiin, uutisiin, viihteeseen ja paljon muuhun. Hakukoneet auttavat meitä suunnistamaan tässä tietoviidakossa, jotta voimme löytää etsimämme nopeasti ja tehokkaasti. Tällä mukavuudella on kuitenkin hintansa. Hakukoneisiin liittyvä vakava ja mahdollinen vaara on yksityisyyden menettäminen.

Ixquickin johtoryhmä suoritti vuonna 2005 auditoinnin tunnistaakseen yrityksen vastuualueet. Eräs tyrmistyttävä havainto oli, että olimme keränneet käyttäjistämme valtavan määrän yksityisyyden vaarantavia tietoja. Kuten muutkin hakukoneet, olimme tallentaneet esimerkiksi käyttäjien hakusanat, vierailujen päiväykset ja kellonajat sekä heidän valitsemansa linkit, IP-osoitteet ja käyttäjät tunnistavat evästeet. Tekniset syyt tietojen keräämiseen olivat yksinkertaisia ja valitettavan yleisiä nykyisessä IT-ympäristössä. "Se ei maksa paljon, se voidaan toteuttaa helposti ja tiedoista voi olla hyötyä tulevaisuudessa."
Yksityisten tietojen käyttö
Tietovuorta tarkastellessamme asia alkoi näyttää ennemminkin yksityisyyteen liittyvältä vastuulta kuin liiketoimintaa hyödyttävältä omaisuudelta. Emme olleet koskaan myyneet tietoja tai käyttäneet niitä kaupallisesti. Koska Ixquick on pelkkiin hakuihin keskittyvä riippumaton yritys, emme olleet kiinnostuneita yhdistämään käyttäjien tietoja muihin tarjoamiimme palveluihin. Meillä oli siis tietokanta pullollaan käyttäjien tietoja, joita emme tarvinneet saati halunneet.

"Kysyimme itseltämme, miksi tallensimme kaikki nämä yksityisyyden vaarantavat tiedot, ja tulimme siihen tulokseen, ettei tähän ollut hyvää syytä."

Tämän asian valkeneminen vei yrityksen uusille rohkeille urille ja olemme siitä hetkestä lähtien pitäneet käyttäjien yksityisyyden suojelemista tärkeimpänä prioriteettinämme. Tyhjensimme tietokantamme kesäkuussa 2006 ja poistimme taannehtivasti kaikki IP-osoitteet ja muut tallennetut hakutiedot. Aloitimme kaikkien uusien IP-osoitteiden poistamisen 48 tunnin kuluessa. Ja tammikuusta 2009 lähtien emme ole kirjanneet IP-osoitteita lainkaan.Olemme nyt optimoineet hakuprosessimme, joten voimme taata yksityisyyden ja varmistaa, että emme koskaan kerää käyttäjiemme henkilökohtaisia tietoja. Työskentelemme myös sen varmistamiseksi, että muut osapuolet eivät kerää käyttäjien hakutietoja. Ixquick on ainoa johtava hakukone, joka tarjoaa Secure Socket Layer (SSL)- tai HTTPS-salauksen, mikä estää hakukyselyjen salakuuntelun internet-palveluntarjoajien, häikäilemättömien WiFi-yhteyden tarjoajien tai hakkereiden toimesta. Ixquickin sai tunnustusta näistä ainutlaatuisista ominaisuuksista heinäkuussa 2008, kun se sai ensimmäisenä European Privacy -palkinnon EU:n tietosuojakomissaarilta, Peter Hustinxilta.

Liiketoimintamallimme perusta muodostuu erinomaisista hakukyvyistä, jotka yhdistetään täydelliseen yksityisyyteen. Ixquick jatkaa tulevaisuudessakin innovatiivisten yksityisyyttä parantavien ominaisuuksien ja palveluiden tarjoamista. Välipalvelimemme antaa käyttäjien vierailla kolmansien osapuolten sivustoilla nimettömästi Ixquickin palvelimien kautta ilman, että nämä verkkosivustot voivat jäljittää heidän liikkeitään. Tutkimme myös täysin turvallisen sähköpostipalvelun tarjoamismahdollisuuksia. Internetin kehittyessä Ixquick pitää kiinni yksityisyyssitoumuksestaan.

Erinomaisia hakutuloksia

Ixquick on tehokas metahakukone, joka etsii samanaikaisesti useista suosituista hakukoneista sekä internet-tietokannoista kerätäkseen ja näyttääkseen kokonaisvaltaisimmat ja tarkimmat hakutulokset verkosta. Toisin kuin yksittäiset hakukoneet, kuten Google, Yahoo tai Bing, Ixquick pystyy kattamaan internetin laajemmin kuin mikään muu hakukone yksinään. Hakutulokset yhdistämällä Ixquick voi auttaa käyttäjiä välttämään joidenkin sivustojen kaupallisen manipulaation (tunnetaan myös nimellä verhoaminen), mikä saa ne näkymään keinotekoisesti korkeammalla sijalla yksittäisten hakukoneiden hakutuloksissa.

Ixquick jatkaa uusien ominaisuuksien tarjoamista parantaakseen hakukoneensa hyödyllisyyttä ja tehoa. Näitä ominaisuuksia ovat esimerkiksi hakutermien korostus hakutulossivulla sekä Universal Power Search, Global Search ja Power Refinement. Ixquick tarjoaa myös maailmanlaajuisia puhelinnumeroita ja osoitteitakansainvälisessä puhelinluettelossaan, ja käyttäjät voivat hakea 18 miljoonan tunnin videosisällöstä käyttämällä videohakua.

Riippumaton yritys

Ixquickin omistaa yksityisomituksessa oleva yritys, Surfboard Holding, BV, joten se on täysin riippumaton ulkopuolisista tahoista, jotka saattavat haluta käyttää käyttäjien tietoja hyväkseen. Ixquick ei ole sidoksissa mihinkään kansalliseen tai kansainväliseen organisaatioon, yritykseen, kaupalliseen yritykseen, hallitukseen tai tiedustelulaitokseen. Ixquick olisi tietysti velvoitettu noudattamaan laillisia tietovaatimuksia asianmukaisilta hallituksen viranomaisilta, mutta koska emme tallenna mitään henkilökohtaisia tietoja, luovutettavia tietoja ei ole olemassa. Ehkäpä tämän vuoksi Ixquick ei ole koskaan saanut haastetta luovuttaa mitään käyttäjien tietoja.

Tiimimme

Ixquick on pyrkinyt alusta asti pysymään pienenä ja joustavana sekä säilyttämään perustajamme, David Bodnickin, luovan ja innovatiivisen hengen. Toimistomme sijaitsevat kolmessa maassa, joten meillä on henkilöstöä ja vapaaehtoisia Alankomaissa, Yhdysvalloissa ja Intiassa. Verkkosivuston hallintotoimet sekä hallinnolliset ja taloudelliset tehtävät hoidetaan pääasiassa Alankomaissa ja tekninen arkkitehtuuri New Yorkissa, kun taas erittäin taitavat ohjelmistoinsinöörimme Intian New Delhissä huolehtivat sivuston ylläpidosta ja kehityksestä.

Nykyisessä johtoryhmässämme on Ixquickin luoja ja teknologinen asiantuntija David Bodnick, tri Katherine Albrecht (joka hoitaa mediasuhteita ja markkinointialoitteita Yhdysvalloissa), Robert Beens (toimitusjohtaja) ja Alex van Eesteren (markkinoinnin ja myynnin varapääjohtaja. Palvelimiemme määrä kasvaa jatkuvasti ja ne sijaitsevat Alankomaiden Amsterdamissa ja Haarlemissa sekä Yhdysvaltojen Palo Altossa.

Kilpailijat

Kilpailijamme ovat hakukoneita, jotka tarjoavat samanlaisia hakupalveluita kuin Ixquick. Google tottakai hallitsee suurinta osaa hakumarkkinoista yhdessä Yahoon ja Bingin kanssa. Kapeammalla metahakualalla Infospace (joka omistaa Dogpilen, WebCrawlerin ja MetaCrawlerin) on suurin kilpailijamme. Yksityisyydestä puhuttaessa Ixquickillä ei kuitenkaan ole huomattavia kilpailijoita, sillä hakukoneemme on ainoa maailmassa, joka tarjoaa täysin turvallisia ja kolmannen osapuolen sertifioimia yksityisiä verkkohakuja.

Markkinaosuus

Ixquick on kasvava ja kannattava yritys. Sen jälkeen, kun päätimme keskittyä yksityisyyteen vuonna 2006, olemme houkutelleet uskollisen käyttäjäkunnan ja kauttamme tehtiin 3,2 miljardia hakua syyskuuhun 2013 mennessä. Nykyinen painopisteemme on tarjoamiemme yksityisyyspalveluiden laajentaminen ja käyttäjäkuntamme kasvattaminen.
Liikenteemme määrää voi seurata tässä.

Taloudelliset tiedot

Ixquick on yksityisomistuksessa oleva yritys, joten emme ilmoita taloudellisia tietoja. Voimme kuitenkin ilmoittaa, että olemme taloudellisesti vakaalla pohjalla, ja että toimintamme on ollut kannattavaa viimeisten viiden vuoden ajan. Käyttäjäkokemusta helpottaakseen Ixquick on omaksunut puhtaan ja yksinkertaisen käyttöliittymän, jolla on hyvin vähän mainoksia. Joillakin hakutulossivuilla on merkityksellisiä sponsoroituja tuloksia, jotka on selkeästi merkitty sivun yläreunassa, ja jokaisella sivulla on korkeintaan kolme sponsoroitua tulosta. Näiden mainosten esitystapa on mietitty tarkkaan käyttäjien yksityisyyden suojaamiseksi eikä Ixquick jaa missään tapauksessa tai koskaan käyttäjien tietoja minkään kolmannen osapuolen kanssa. Ixquickin kannattavuuden ansiosta voimme sijoittaa vahvasti ohjelmistokehitykseen ja parempaan yksityisyyteen.

StartPage (Ixquickiltä)

Koska nimi Ixquick voi olla hieman hankala muistaa ja kirjoittaa, meiltä pyydettiin helpompaa nimeä. Olimme mielellämme avuksi, joten julkaisimme StartPagen (www.startpage.com) vuonna 2009. StartPage hyödyntää Ixquick-hakukoneen tehoa ja se tarjoaa täsmälleen saman tuotteen ja yksityisyyden kuin Ixquick.

Tulevaisuuden näkymät

Hakukoneiden yksityisyys on erittäin tärkeä aihe, jopa suuremmassa määrin Ed Snowdenin vuonna 2013 tekemien hämmästyttävien paljastusten jälkeen. Ixquick aikoo jatkaa yksityisyyspalveluidensa laajentamista vuonna 2014 ja jatkossakin, sillä näiden palveluiden kysyntä on korkea. StartMail tarjoaa luotettavan ja salatun verkkosähköpostipalvelun. Monet muutkin yksityisyyttä parantavat tuotteet ovat harkinnassa. Uskomme Ixquickin olevan valtava voimavara, ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota erinomaisen hakuresurssin, joka suojaa internet-yhteisön yksityisyyttä.

"Uskomme Ixquickin ja StartPagen olevan valtavia voimavaroja."