Ixquick.com
Ixquick Turvaa Tietosuojasi!
Tietosuojan Usein Kysyttyä
Tietosuojakäytäntö
Mikä Tekee Ixquickistä Erityisen?
Vihjeitä laajennettuun hakuun

Lisää Ixquick selaimeesi
Ixquick-työkalurivin lataus
Tee Ixquickistä Kotisivusi
Hakukenttä Web-sivustoosi
Kerro ystävälle Ixquickistä


Taustatietoa yrityksestä
Taustatietoa Yritysjohdosta

Ilmoita Meille
Yhteystiedot

Yritystietoa

Taustatietoa yrityksestä

Tietoa Ixquickista

Ixquick-hakukone (www.ixquick.com) on maailman yksityisin hakukone. Se keskittyy toimittamaan loistavia tuloksia ja takaamaan parhaan mahdollisen tietosuojan. Ixquick tunnetaan nimellä Startpage Yhdysvalloissa.

Ixquickin historiaa

David Bodnick kehitti ja lanseerasi Ixquickin vuonna 1998 New Yorkissa. Sen osti vuonna 2000 Surfboard Holding B.V, yksityinen hollantilainen yritys, jonka ainoita toimintoja ovat Ixquick ja Startpage. Vuodesta 1998 lähtien, jolloin Ixquick sai alkunsa, se on kasvanut vakaasti, ensisijaisesti suusanallisten suositusten tuloksena. Useat palkinnot ovat myötävaikuttaneet kasvuumme, mukaan lukien:

  • Europrise-sertifiointiviranomaisen myöntämä 1. eurooppalainen Privacy Seal -merkki
  • Search Engine Watchin myöntämä parhaan metahakukoneen palkinto vuosina 2000, 2002 ja 2004

Ixquick ja Startpage ovat kasvattaneet tasaisesti suosiotaan vuodesta 2006, jolloin siitä tuli ensimmäinen tietosuojalle omistautunut hakukone. Tammikuuhun 2012 mennessä Ixquick ja Startpage olivat suorittaneet yli 1,7 miljardia hakua. Tammikuusta 2012 alkaen hakukoneen liikennetietomäärät kaksinkertaistuivat ollen keskimäärin runsaat 2 miljoonaa hakua per päivä.

Tietosuoja

Ixquickilla on alan johtava Tietosuojakäytäntö:

  • Ei käyttäjien IP-osoitteiden tallennusta.
  • Ei tunniste-evästeitä.
  • Ei henkilökohtaisten tietojen keräystä.
  • Ei henkilökohtaisten tietojen jakamista kolmansien osapuolten kanssa.
  • Turvallisten, salattujen yhteyksien tarjoaminen (HTTPS/SSL)
  • Ja täydellinen välipalvelinpalvelu lanseerataan tammikuussa 2010.

Lisätietoja löydät Tietosuoja-sivultamme tai Ixquickin Tietosuojakäytännöstä.

Tietosuojan taustaa

Internet pitää sisällään valtavan määrän tietoa, ja se antaa meille ennenkuulumattoman mahdollisuuden tehdä ostoksia, lukea uutisia, hankkia viihdettä ja paljon muuta. Hakukoneet auttavat meitä navigoimaan kaiken tämän tiedon joukossa, jotta me voimme löytää etsimämme nopeasti ja tehokkaasti. Tämä kätevyys ei kuitenkaan ole tullut meille ilmaiseksi. Hakukoneiden käyttöön sisältyvä vakava potentiaalinen vaara on tietosuojan menettäminen.

Vuonna 2005, Ixquickin johtokunta suoritti tarkastuksen yrityksen vaaratekijöiden tunnistamiseksi. Yksi järkyttävä löydös oli se, että me olimme keränneet valtavan määrän tietosuojan kannalta arkaluontoista tietoa käyttäjiltämme. Kuten muutkin hakukoneet, me olimme tallentaneet asioita, kuten ihmisten hakusanat, heidän käyntiensä ajat ja päivämäärät, mitä linkkejä he olivat napsauttaneet, heidän IP-osoitteensa ja heidän käyttäjätunniste-evästeensä. Tekniset syyt tietojen keräämiseen olivat yksinkertaisia ja valitettavasti laajalle levinneitä nykypäivän tietotekniikkaympäristössä: ”Se ei maksa paljoa, se on hyvin helposti tehtävissä ja tiedoista voi olla hyötyä tulevaisuudessa”.

Kun me katsoimme tätä tietovuorta, se kuitenkin alkoi näyttää enemmänkin tietosuojan vaaratekijältä kuin liiketoiminnalliselta hyödyltä. Me emme olleet koskaan myyneet tietoja tai käyttäneet niitä kaupallisesti. Koska Ixquick on itsenäinen yritys, joka on keskittynyt yksinomaan hakuun, me emme olleet kiinnostuneita yhdistämään käyttäjätietoja muiden tarjoamiemme palveluiden kanssa. Sanalla sanoen, meillä oli tietokanta täynnä käyttäjätietoja, joita me emme tarvinneet emmekä halunneet. Me kysyimme itseltämme, miksi me tallennamme kaiken tämän tietosuojan kannalta arkaluontoisen tiedon, ja me tajusimme, että meillä ei ollut hyvää syytä siihen.

Tämän ymmärtäminen johdatti yrityksen rohkeaan uuteen suuntaan, ja siitä asti me olemme asettaneet käyttäjiemme tietosuojan suojaamisen tärkeimmäksi prioriteetiksemme. Kesäkuussa 2006, me puhdistimme tietokantamme ja poistimme jälkikäteen kaikki IP-osoitteet ja muut tallennetut hakutiedot. Ryhdyimme poistamaan kaikki uudet IP-osoitteet 48 tunnin kuluessa. Ja tammikuusta 2009 lähtien, me lopetimme IP-osoitteiden tallentamisen kokonaan.

Me olemme nyt optimoineet hakuprosessimme tietosuojan takaamiseksi ja sen varmistamiseksi, että me emme koskaan kerää henkilökohtaisia tietoja käyttäjistämme. Pyrimme myös varmistamaan, että muut osapuolet eivät kerää käyttäjien hakutietoja. Ixquick on ainut johtava hakukone, joka tarjoaa Secure Socket Layer (SSL) tai HTTPS-salauksen estääkseen Internet-palveluntarjoajia (Internet Service Provider, ISP) tai häikäilemättömiä langattoman lähiverkon (WiFi) tarjoajia ja hakkereita salakuuntelemasta hakukyselyitä. Tunnustukseksi näistä ainutlaatuisista ominaisuuksista, Ixquick sai ensimmäisen eurooppalaisen tietosuojapalkinnon EU:n tietosuojavaltuutetulta, Herra Peter Hustinxilta heinäkuussa 2008.

Liiketoimintamallimme perustuu erinomaiseen hakukapasiteettiin ja täydelliseen tietosuojaan. Ixquick haluaa tarjota jatkuvasti innovatiivisia, tietosuojaa parantavia ominaisuuksia ja palveluja. Proxy-palvelumme mahdollistaa käyttäjien vierailun kolmannen osapuolen verkkosivuilla nimettömästi Ixquickin palvelimien kautta ilman, että verkkosivut voi jäljittää vierailijan. Me tutkimme myös erilaisia tapoja voidaksemme tarjota todella turvallisen sähköpostipalvelun. Internetin kehittyessä taukoamatta Ixquick sitoutuu parantamaan tietosuojaa.

Loistavia hakutuloksia

Ixquick on tehokas metahakukone, joka suorittaa hakuja samanaikaisesti useista suosituista hakukoneista ja Internet-tietokannoista kerätäkseen ja näyttääkseen kattavimmat ja tarkimmat web-tulokset. Toisin kuin yksittäiset hakukoneet, kuten Google, Yahoo tai Bing, Ixquick voi kattaa suuremman osan Internetistä kuin yksikään yksittäinen hakukone. Yhdistämällä hakutuloksia, Ixquick voi auttaa käyttäjiä välttämään tiettyjen sivustojen kaupallista manipulointia, joka tunnetaan nimellä ”cloaking” eli sisällön naamiointi, joka saa ne asettumaan keinotekoisen korkealle yksittäisissä hakukoneissa.

Ixquick jatkaa uusien ominaisuuksien tarjoamista parantaakseen hakukoneensa hyödyllisyyttä ja tehokkuutta, mukaan lukien korostusominaisuus tiettyjen hakusanojen korostamiseksi tulossivulla, universaali tehohaku, globaali haku ja haun tarkentaminen. Ixquick tarjoaa myös puhelinnumeroita ja osoitteita maailmanlaajuisesti Kansainvälisen puhelinluettelon kautta, ja käyttäjät voivat etsiä 18 miljoonan tunnin videosisällön joukosta videoita Videohaun kautta.

Itsenäinen yritys

Ixquickin omistaa yksityisyritys, Surfboard Holdings, BV, joten se on täysin riippumaton ulkoisista voimista, jotka voivat haluta hyödyntää käyttäjätietoja. Ixquick ei ole minkään kansallisen tai kansainvälisen organisaation, yrityksen, kauppaliikkeen, hallituksen tai tiedustelupalvelun alainen. Tietysti, Ixquick joutuu noudattamaan asianmukaisilta hallituksen viranomaisilta tulleita lainmukaisia tiedonsaantivaatimuksia, mutta koska meillä ei ole tallennettuna mitään henkilökohtaista tietoa, meillä ei ole mitään tietoa luovutettavaksi. Ehkäpä juuri tämän vuoksi Ixquickia ei ole ikinä haastettu oikeuteen mihinkään käyttäjätietoihin liittyen.

Tiimimme

Alusta lähtien, Ixquick on pyrkinyt pysymään pienenä ja joustavana ja säilyttämään perustajamme, David Bodnickin, luovan ja innovatiivisen hengen. Meillä on toimistoja, henkilökuntaa ja vapaaehtoisia kolmessa maassa: Alankomaat, USA ja Intia. Verkkosivun hallinta, hallinnolliset ja taloudelliset työt tehdään pääasiallisesti Alankomaissa; tekninen arkkitehtuuri New Yorkissa; kun taas meidän todella taitava ohjelmistosuunnittelijaryhmämme New Delhissä, Intiassa, hoitaa suurimman osan sivuston ylläpidosta ja kehityksestä.

Tällä hetkellä, johtotiimin kuuluu Ixquickin luoja ja teknologi David Bodnick, Tri Katherine Albrecht, joka huolehtii USA:n mediasuhteista ja markkinointialoitteista, Robert Beens, toimitusjohtaja ja Alex van Eesteren, joka toimii markkinoinnin ja myynnin varatoimitusjohtajana. Kasvava palvelinkenttämme sijaitsee Amsterdamissa ja Haarlemissa, Alankomaissa sekä Palo Altossa, Yhdysvalloissa.

Kilpailijat

Meidän kilpailijoitamme ovat hakukoneet, jotka tarjoavat samanlaisia hakupalveluita kuin Ixquick. Google, tietysti, pitää hallussaan leijona-osuutta hakumarkkinoista, Yahoon ja Bingin kera. Kapeammalla metahakualalla, Infospace (Dogpilen, WebCrawlerin ja MetaCrawlerin omistaja) on pääkilpailijamme. Tietosuojan ollessa kyseessä, Ixquickilla ei ole nimeämisen arvoisia todellisia kilpailijoita, sillä me olemme ainoa maailmanlaajuinen hakukone, joka tarjoaa täydellisen turvallisia, kolmannen osapuolen sertifioimia web-hakuja.

Markkinaosuus

Ixquick on kasvava ja voittoa tuottava yritys. Vuodesta 2006 lähtien, jolloin teimme tietosuojasta painopisteemme, olemme vetäneet puoleemme uskollisia käyttäjiä, ja tammikuuhun 2012 mennessä olemme suorittaneet yli 1,7 miljardia hakua. Liikennetietomäärämme ovat kaksinkertaistuneet siitä lähtien. Meidän nykyisenä painopisteenämme on laajentaa tarjoamiamme tietosuojapalveluja ja kasvattaa käyttäjäkantaamme.

Taloudellista tietoa

Ixquick on yksityisyritys, joten me emme ilmoita taloustietojamme. Me voimme ilmoittaa, että olemme rahallisesti vakaalla perällä, ja me olemme tuottaneet voittoa viiden viime vuoden ajan. Käyttäjäkokemuksen helpottamiseksi, Ixquick on valinnut puhtaan ja yksinkertaisen käyttöliittymän, jossa on mahdollisimman vähän mainoksia. Jotkin tulossivut näyttävät asiaankuuluvat sponsoroidut tulokset, jotka ilmoitetaan selkeästi sivun ylälaidassa, rajoitettuna kolmeen sponsoroituun tulokseen sivua kohden. Näiden mainosten esitysmuoto on harkittu huolellisesti, käyttäjien tietosuojan turvaamiseksi, ja Ixquick ei missään vaiheessa jaa käyttäjätietoja minkään kolmannen osapuolen kanssa. Koska Ixquick tuottaa voittoa, meillä on mahdollisuus investoida voimakkaasti ohjelmistokehitykseen ja tietosuojan parantamiseen.

Startpage (by Ixquick)

Koska Ixquick-nimi on vaikea muistaa ja tavata, käyttäjät pyysivät meitä keksimään helpomman nimen. Teimme sen mielellämme ja julkistimme Startpagen (www.startpage.com) vuonna 2009. Startpage on Ixquick -hakukoneen tarjoama sivu, joka tarjoaa aivan samat palvelut ja saman tietosuojan kuin Ixquick.

Ulkonäkö

Hakukoneiden tietosuoja on lisääntyvässä määrin tärkeä aihe, ja aiheesta tullaan puhumaan yhä enemmän. Vuosina 2012 ja 2013 Ixquickin on tarkoitus laajentaa tarjoamiaan tietosuojapalveluita. Meidän pian lanseerattava Proxy-palvelumme tulee olemaan suuri panos tarkoituksen edistämiseksi, ja olemme tutkimassa keinoja tarjota myös turvallinen sähköposti. Me uskomme, että Ixquick on valtava resurssi, ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota erinomaisen hakulähteen, joka turvaa Internet-yhteisön tietosuojan.


© 2015 Ixquick