IxQuick Arama Motoru Anonim Web Tarama Olanağı Getiriyor

Ücretsiz, yenilikçi proxy hizmeti eksiksiz online mahremiyet sağlıyor

28 Ocak 2010

Dünyanın en özel arama motoru Ixquick ve ABD’deki kuruluşu Startpage.com bugün web kullanıcılarına eksiksiz mahremiyet sağlayan yeni bir proxy hizmetini duyurdular. Bu proxy hizmeti, kullanıcılara, baktıkları web sitelerine özel ve kişiyi tanımlayabilecek herhangi bir bilgi aktarmadan Web’de güvenli ve anonim bir şekilde gezinme olanağı sunuyor.

Ixquick proxy,www.ixquick.com adresindeki Ixquick arama motoru ile birlikte kullanılabilen ücretsiz bir hizmettir. Kullanıcılar arama yaptıklarında, görüntülenen arama sonuçlarının altında tıklayabilecekleri bir “proxy” seçeneği bulacaklar. Ixquick, bu seçenek işaretlendiğinde, seçilen sayfayı gizliliğin korunduğu bir Ixquick penceresinde açan bir aracı işlevi görür.

Bu proxy hizmeti, Ixquick’i arama moturu mahremiyeti konusunda sektör lideri haline getiren aynı gizlilik ilkesi ile korunmaktadır. Ixquick, IP adresleri, kullanıcı arama kayıtları veya proxy kullanımı ayrıntıları ile ilgili kayıt tutmaz. Sektördeki en iyi uygulama kabul edilen ve üçüncü şahıslarca denetlenen şirketimizin veri toplama faaliyetleri “Avrupa Gizlilik Mühürü” ile belgelenmiştir.

Proxy hizmetimiz, uluslararası Veri Mahremiyeti Gününü kutlamak için bugün (28 Ocak) hizmete girecektir.

“İnsanlar online veri toplama uygulamaları nedeniyle her zamankinden endişeli” diyen CEO Robert Beens, şöyle devam ediyor: “Kullanıcılar için faydalı bir araç sunmak istedik ve bu proxy diğer hizmetlerimizin mantıklı bir uzantısıdır. Arama motorları başka web sitelerine bakmak isteyen kişiler için bir başlangıç noktasıdır. Kullanıcılarımız artık Ixquick’in sağladığı mahremiyetin ötesine geçerek kendi buldukları sitelere de güvenle bakabilecekler. Bu proxy hizmeti eksiksiz arama mahremiyeti konseptimizi tamamlıyor.”

Yeni Ixquick proxy hizmeti ile ilgili ayrıntıları, Ixquick’in ABD’deki sözcüsü olan gizlilik uzmanı Dr. Katherine Albrecht’in yeni hizmeti açıkladığı bir video klibi ile birlikte “Ixquick Proxy Açıklaması” sayfasında bulabilirsiniz: https://ixquick.com/proxy/tur/help.html

Bu klip ayrıca aşağıdaki adreste de izlenebilir: Proxy videosunu izleyeceğim

Ixquick proxy hizmetini denemek isteyenler şu adreste bir arama yapabilirler:
https://www.ixquick.comsayfasında arama sonuçlarının altındaki “proxy” seçeneğine tıklayın.

Ixquick Hakkında

Ixquick, Gizlilik İlkesi konusunda endüstrinin lideri olan, ödüllü bir uluslararası arama motorudur. 1998 yılında New York’da kurulan Ixquick, kullanıcılarına ait herhangi bir özel bilgi kaydetmediği için tamamen anonim, özel arama hizmeti sunan tek büyük arama motorudur. Bunun dışında dışarıdan izlemeyi önlemek için SSL şifrelemesi sunan ilk ve tek arama motorudur. Şirketimizin örnek teşkil eden veri kullanım uygulamaları dahil olmak üzere Ixquick hakkında daha fazla bilgiyi www.ixquick.com adresinde bulabilirsiniz.
Ixquick’in ABD’deki adı Startpage.com’dur.

Basın araştırmaları için lütfen şu adrese başvurun:

Alex van Eesteren
Pazar Geliştirme ve Medya İlişkileri